BIERLIJST

Hertog Jan Oud Bruin
Dit oud bruin onderscheidt zich door de verfijnde, een tikje zoete smaak, die ontstaat door verschillende moutsoorten, caramel en wat suiker. Het bevat slechts twee procent alcohol en komt het best tot zijn recht op een temperatuur tussen zes en acht graden.
Hertog Jan Pilsener
Op traditionele wijze gebrouwen uit natuurzuiver water, geselecteerde granen en Saazer hop. Hét voorbeeld van een klassiek ondergistend bier, bevat vijf procent alcohol en komt het beste tot zijn recht op een temperatuur tussen zes en acht graden Celsius.
Janneke
Dit bier is genoemd naar de enige vrouw die het hart wist te veroveren van Hertog Jan. Het is een donkerblond bier van hoge gisting, heeft een stevige smaak en een frisfruitig aroma. Het smaakt het beste op een temperatuur van zes tot acht graden.
Hertog Jan Speciaal Primator
Dit volmoutige bier kenmerkt zich door een diepgouden kleur en een volle smaak. Het wordt gebrouwen met een speciale melange van granen en hop. Pas na een langdurige lagering komt het tot volledige rijping. Dit bier bevat zes procent alcohol en smaakt optimaal op een temperatuur van zes tot acht graden.
Hertog Jan Dubbel
Dit bovengistend bier ontleent zijn zeer bijzondere karakter aan gebrande gerstemout en kandijsuiker. Door de nagisting op fles ontwikkelt het zich nog verder. De juiste drinktemperatuur ligt tussen de tien en twaalf graden Celsius.
Hertog Jan Tripel
Een bovengistend bier, dat zijn karakter ontleent aan natuurlijke ingrediënten en langdurige rijping. Het wordt gebotteld met de kenmerkende gist, zodat het in de fles nog verder rijpt. Een bier om met volle aandacht van te drinken, zodat de rijke impressies van aroma en smaak ten volle genoten worden. Het alcoholgehalte is 8,5 procent. De ideale temperatuur ligt tussen de tien en twaalf graden.
Hertog Jan Grand Prestige
Als één van de allermooiste speciale bieren wordt dit ook wel 'gerstewijn' genoemd. Dit bovengistende bier heeft een verfijnde en complexe geur en smaak, en een alcoholgehalte van tien procent. Op fles ontwikkelt het zich nog verder, dankzij de botteling met wat gist. Het is een bier dat vraagt om aandachtig genieten, op een temperatuur tussen de tien en twaalf graden.
Hertog Jan Bockbier
Een robijnrood bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,5 procent, een volle, romige smaak en een aangenaam bittere afdronk. De drinktempratuur ligt tussen de tien en twaalf graden.
Hertog Jan Meibock
Een lentebier van hoge gisting. De receptuur is afkomstig uit de tijd toen meibier het laatste brouwsel was voor de zomerstop van de brouwerij. Hertog Jan Meibock heeft zeven procent alcohol en smaakt het best op een temperatuur van tien tot twaalf graden.
Hertog Jan Winterbier
Een bovengistend winterbier met een krachtige smaak en een alcoholpercentage van negen, In desmaak is wat zoet te bespeuren. De drinktemperatuur ligt tussen de tien en twaalf graden.