A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZTapbier
Bier van de tap.
Meestel bier uit een fust, maar eventueel ook uit een houten vat, getapt.

Tarwe
Tarwe is een graansoort, dat bijna in heel Europa groeit. Er zijn ongeveer 15 tarwesoorten bekend.
Tarwe wordt zowel gemout (tarwemout) als ongemout toegevoegd. Het geeft een bijzondere smaak aan het bier en zorgt voor een stevig schuimkraag op het bier. Tarwebieren en witbier worden voor een groot gedeelte gemaakt van tarwe.

Tarwemout
Tarwemout is tarwe, dat het moutingsproces heeft ondergaan. Het kaf heeft niet de filtereigenschappen als die van gerstemout.

Toevoegingen
Vergistbaar materiaal als vervanging van traditionele graansoorten om bier lichter van structuur of goedkoper te maken. Ook de na eindfiltratie toegevoegde stoffen.

Trappist
Trappist, van oorsprong een kloosterbier, is een beschermde naam voor een bier(soort), die maar door 6 Belgische (Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle, Westvleteren en Achel) en 1 Nederlandse (LA Trappe) brouwerijen gebrouwen mag worden.
Het betreft bovengistende bieren, die nagisten op de fles. De bieren zijn vaak rijk aan smaak, omdat er verschillende kruiden toegevoegd worden.

Tripel
Bieren met 'driedubbele' grondstoffen. Tripels zijn zware bieren, sterk en moutig, maar soms ook zurig, fruitig of juist zeer zoet.